Príbeh tohto rumu začal v roku 1791, keď na tajnej ceremónii zložil Dutty Boukman prísahu na slobodu, ktorú spečatil rumom. Vyvolal tak revolúciu, ktorá oslobodila Haiti.
Presne o dve storočia neskôr vznikol ručne vyrábaný blended botanický rum, ktorý dodržiava tradíciu a nesie meno Boukman. Je zmesou tých najlepších agricole rumov destilovaných z čerstvej šťavy z cukrovej trstiny. Pri výrobe sa taktiež pridávajú bylinky a kôra, ktoré pochádzajú z Haiti.
Tento rum je vyrobený z cukrovej trstiny, ktorá pochádza z bohatých trstinových polí Croix des Bousquets na juhu a severných trstinových polí Cap Haïtien. Výsledkom je suchý, intenzívny a komplexný alkohol s elegantným záverom.
Destilérka Boukman každý rok finančne podporuje farmárov, ktorý pestujú cukrovú trstinu na Haiti. Rum sa nachádza vo veľmi peknej a hranatej modrozelenej fľaši. Odporúčame si ho vychutnať s jednou kockou ľadu.
Farba: jantárová s hnedými odleskami
Vôňa: drevo, škorica, tráva, korenie, citrusy, orechy
Chuť: trstinový cukor, vanilka, káva, čierne korenie, drevo
Záver: dlhý, ostrý, korenie, drevo, škorica, vanilka, citrusy






Prírodný biely mexický rum Paranubes Oaxaca pochádza z pohoria Sierra Mazateca v meste Oaxaca. Vyrába sa divokou fermentáciou čerstvej šťavy z cukrovej trstiny a melasy.
Cukrová trstina sa pestuje na poliach v okolí destilérky bez pomoci pesticídov, chemikálií alebo hnojív na pôde, ktorá je bohatá na živiny. Destilérka a taktiež aj polia sa nachádzajú vo výške medzi 1100 a 1800 m.n.m. Po fermentácií prechádza rum jednou medenou Column Still destiláciou.
Master distillier Jose Luis Carrera dozerá na kvalitu surovín a na celú destiláciu. Odporúčame si vychutnať tento rum s dvoma kockami ľadu alebo v letnom osviežujúcom drinku.






Clairin Communal je jedinečný a autentický biely rum z Haiti vyrobený z organickej cukrovej trstiny pestovanej bez pesticídov, fermentovaný prírodnými kvasinkami a destilovaný tradičným postupom.
A keď hovoríme autentický, myslíme to naozaj tak. Celý výrobný proces sa odohráva na Haiti. Pôda je ručne obrábaná, cukrová trstina ručne sekaná, následne lisovaná na remeselných lisoch, často krát poháňaných dobytkom. Čerstvá trstinová šťava divoko fermentuje v kadiach zakopaných v zemi v tropickom podnebí. Prichádza destilácia, na ktorú sa využívajú zbytky cukrovej trstiny. Takéto čerstvé destiláty z miestnych destilériek zo zväzu Clairin Traditionnel sa zvážajú do Port-au-Prince, kde sa nafľašujú bez pridania vody či žiadnej ďalšej úpravy. A tak putujú k vám. Neupravené a autentické.
Je vyrobený z rôznych destilátov, ktoré pochádzajú z regiónov Cavaillon, Barraderes, Pignon a St. Michel de l'Attalaye. Tým odráža jedinečné vlastnosti rôznych terroirov Haiti, kde sa pestuje rôzna cukrová trstina, s rôznymi metódami spracovania, čo sa odzrkadľuje aj na rozmanitej chuti.





