Filtrovanie
Cena
Zoradenie
Výber skladovej dostupnosti Výber dostupnosti
Bratislava - Petržalka
Rusovská cesta 50
851 01 Bratislava
Po - Pi
10:00 - 20:00
Víkend
10:00 - 20:00
Bratislava - Nové mesto
Račianska 26/D
831 02 Bratislava
Po - Pi
10:00 - 20:00
Víkend
10:00 - 20:00
Trnava
Novomestská 9765/4
917 01 Trnava
Po - Pi
10:00 - 20:00
Sobota
10:00 - 20:00
Nitra
Štúrova 1432/12
94901 Nitra
Po - Pi
10:00 - 18:00
Víkend
10:00 - 18:00
Prievidza
Andreja Hlinku 2993/13A
97101 Prievidza
Po - Pi
9:00 - 17:00
Sobota
Zatvorené
Centrála Trstená
Oravická 615
028 01 Trstená
Po - Pi
8:00 - 15:00
Víkend
Zatvorené
Banská Bystrica
Švermova 38
97404 Banská Bystrica
Po - Pi
10:00 - 18:00
Víkend
10:00 - 18:00
Na stranu
Filter produktov

Patríte k milovníkom viac či menej sladkých likérov s nevyčerpateľnou studnicou chutí a vôní? Naša stránka je pre vás to pravé orechové, pretože práve u nás nájdete takmer stovku najznámejších a najžiadanejších likérov z rôznych kútov sveta. A stále pridávame nové... Likéry sú sladené destiláty, ochucované tými najrôznejšími druhmi bylín, ovocia, korenín a potravín. Veľká rozmanitosť prísad a spôsobov výroby znamená obrovskú paletu likérov. Pre tieto luxusné nápoje je dôležitá nielen chuť a vôňa, ale aj farba. Často pôsobia ako balzam na trávenie, posilnia imunitu a v primeranom množstve zaženú bolesť hlavy. A keď nie to, ulahodia aspoň svojou chuťou. Slovo likér pochádza z latinského liquifacere (rozpustiť), čo poukazuje na dôležitosť rozpustenia chuťových zložiek využitých surovín v alkohole. Likéry väčšinou nezrejú, ale môžu pri výrobe určitú dobu stáť, aby sa ich súčasti správne spojili. Väčšinou sú určené na priamu konzumáciu. Výroba likérov bola rozšírená už pred stáročiami, kedy sa oddelili od bylinkárskej medicíny. V Taliansku sa likéry vyrábali už v 13. storočí. Existuje veľa druhov likérov s rôznym obsahom alkoholu – bylinné, kávové, čokoládové, vaječné, ovocné, krémové a likéry z korenín. Pijú sa samotné alebo sa používajú pri príprave miešaných drinkov, ba aj jedál. Slabšie likéry sa kedysi nazývali aj rozoliš. Slovo pochádza z latinského ros solis – slnečná rosa, čo je názov rosičky okrúhlolistej, ktorá sa v Taliansku už od stredoveku tradične pridáva do bylinných likérov. Mnohé likéry sú dnes už kultovou záležitosťou, a to nielen v krajinách, z ktorých pochádzajú.

...zistiť viac skryť
Newsletter