Set Paranubes Oaxaca + Añejo + Caña Morada
Prírodný biely mexický rum Paranubes Oaxaca pochádza z pohoria Sierra Mazateca v meste Oaxaca. Vyrába sa divokou fermentáciou čerstvej šťavy z cukrovej trstiny a melasy.
Cukrová trstina sa pestuje na poliach v okolí destilérky bez pomoci pesticídov, chemikálií alebo hnojív na pôde, ktorá je bohatá na živiny. Destilérka a taktiež aj polia sa nachádzajú vo výške medzi 1100 a 1800 m.n.m. Po fermentácií prechádza rum jednou medenou Column Still destiláciou.
Master distillier Jose Luis Carrera dozerá na kvalitu surovín a na celú destiláciu. Odporúčame si vychutnať tento rum s dvoma kockami ľadu alebo v letnom osviežujúcom drinku.






Paranubes Añejo je jedinečný rum typu Agricole, ktorý v sebe spája autentickosť mexického remesla a výnimočnosť ekologického pestovania cukrovej trstiny. Tento 32-mesačný rum dozrieval v ex-tequila sudoch v horách Sierra Mazateca, aby ponúkol dokonalú harmóniu chutí a aróm.
Výroba Paranubes Añejo je príbehom precíznosti a tradície. Každý detail – od ručného zberu štyroch odrôd cukrovej trstiny po mechanické lisovanie do 24 hodín – je starostlivo kontrolovaný. Šťava z cukrovej trstiny fermentuje až štyri mesiace v dubových sudoch bez pridania vody. Výsledkom je unikátny destilát so obsahom alkoholu 54,3 %, ktorý uchováva pravú esenciu trstiny.
Základná chuť Paranubes Añejo je obohatená zrením v sudoch z amerického dubu, v ktorých predtým dozrievala tequila Cascahuin. Tento proces mu dodáva jemné tóny vanilky, karamelu a dreva, ktoré dokonale dopĺňajú prirodzenú sviežosť cukrovej trstiny. Rum je plnený do fliaš v sile suda, čím si zachováva maximálnu intenzitu a bohatstvo chutí.
Za každou kvapkou Paranubes stojí história a vášeň Jose Luisa, výrobcu aguardiente v tretej generácii. Tento rum je hlbokým odkazom na bohatú kultúru a prírodu oblasti Sierra Mazateca – regiónu, kde sa tradície stretávajú s inováciou, aby vzniklo niečo skutočne výnimočné.






Paranubes Caña Morada je výborný mexický rum vyrobený zo 100 % čerstvo vylisovanej trstinovej šťavy, ktorá prirodzene fermentovala v borovicových kadiach. Následne bola destilovaná v Copper Column Still.
Ide o prvý rum vyrobený z jedinej odrody cukrovej trstiny (Caña Morada) Master Destilérom Jose Luis Carrerom v horskej dedine Rio Tuerto, ktorá sa nachádza v Sierra Mazateca na severe Oaxaca.
Odporúčame podávať jemne vychladený alebo v rôznych kokteiloch.





