Paranubes Café De Olla
Paranubes Café de Olla je autentický mexický kávový likér inšpirovaný tradičnou receptúrou „café de olla“ z Oaxaca — harmonický a komplexný nápoj, ktorý kombinuje ručne riedený destilát, studenú kávu a zopár výnimočných botaník.
Základom likéru je nezretý Paranubes rum (aguardiente de caña) vyrobený z čerstvo lisovanej cukrovej trstiny pestovanej organicky vo vysokohorskom regióne Sierra Mazateca. Jose Luis Carrera používa unikátnu metódu „rolling fermentation“ – každé ráno destiluje polovicu fermentačnej nádoby a popoludní ju dopĺňa čerstvou trstinovou šťavou bez pridania vody, kvasiniek či iných prísad. Následne sa k likéru pridáva jemne studená extrakcia miestnej kávy, ročne fermentovaného Panela cukru a koreniny ako škorica a sušené byliny – macerované najmenej 30 dní.
Výsledkom je likér sýto-hnedej farby s bohato vrstvenou chuťou. Výrazná káva, korenisté tóny škorice, jemná vanilka, sarsaparilla a ľahká bylinná horkosť – a to všetko pri zachovaní ľahkej sladkej textúry vďaka Panela cukru. Likér pôsobí harmonickým dojmom, vyvážený medzi sladkosťou, korením a aromatickou trstinou.
Receptúra je hlbokým ukotvením v dedičstve regiónu – café de olla sa tradične pripravuje v hlinenej kanvičke s cukrom a škoricou. Paranubes interpretuje tento rituál v likérovej forme s dôrazom na lokálnu produkciu trstiny a kávy. Produkcia vznikla z dedičstva destiléra Carreru, ktorý už viac ako tri generácie destiluje rum v Sierra Mazateca.
Fľaša je plnená s obsahom alkoholu 25 % s objemom 0,7 l.





