Hill’s Absinth sa vyrába maceráciou (a niekedy aj destiláciou) vybraných bylín, hlavne paliny pravej (Artemisia absinthium), ďalej s anízom, feniklom, koriandrom a ďalšími 8 - 11 bylinami podľa viac ako 90 rokov starej rodinnej receptúry. Absinthe má tradičnú zelenú farbu vďaka chlorofylom, bez umelých farbív.
Značka Hill’s pochádza z rodinnej likérky založenej Albínom Hillom v roku 1920 v Česku. Po znárodnení a prestávke bolo rodinné podnikanie obnovené až po Nežnej revolúcii v roku 1989, keď Radomil Hill opätovne spustil výrobu v Jindřichově Hradci. Hill’s Absinthe bol jedným z prvých porevolučných absintov uvedených na trh.
Tento absinth má výraznú horkastú chuť spôsobenú absinthínom, s typickými bylinnými tónmi paliny, ktoré sú mierne korenisté a silné. Obsah alkoholu 70 % dáva nápoju výraznú silu. Najlepšie sa podáva silne vychladený v likérových pohároch, ideálne s absinthovým rituálom (cukrová kocka a voda) alebo ako základ do kokteilov.



