Set Prosecco Mix Extra Dry
Nakúp aspoň za 100 € a získaš mix 3x Mate Mate 0,33l ZADARMO!
Porta Leone Extra Dry je extra suché talianske biele prosecco, vyrába sa z hrozna odrody Glera. Táto úroda je ručne oberaná v 10. septembrový deň vo vinohradníckej oblasti Treviso na severe Talianska (nadmorská výška 40 m n. m.). Fermentuje v tlakovej nádobe s vybranými kvasinkami. Plní sa do fliaš a následne sa nechá niekoľko týždňov vyzrieť v upravenom sklade.
Perlenie: jemné a trvácne
Farba: jemne žltá
Vôňa: ovocná s nádychom jablka, hrušky a citrusových plodov
Chuť: osviežujúca, ovocná, jemná
Záver: suchý
Je vynikajúce ako aperitív. Odporúča sa k rybím jedlám, šalátom, zeleninovým jedlám a syrom. Najlepšie podávať pri teplote 6-8°C.
Le Contesse Prosecco DOC Treviso Extra Dry je extra suché biele šumivé víno vyrobené z hrozna odrody Glera rastúceho vo vinohradníckej oblasti Treviso.
Hrozno sa ručne zbiera v nadmorskej výške 50 metrov nad morom. Fermentácia prebieha v autoklávach s vlastnými kvasinkami. Toto šumivé víno sa hodí ako prípitok pre všetky výnimočné príležitosti a skvelo sa dopĺňa s rybacími špecialitami, šalátmi, zeleninovými jedlami a syrom. Podávajte vychladené na teplotu 6-8°C.
Farba: svetlo žltá
Vôňa: ovocná a kvetinová, žlté jablká, hrušky Williams, citrusy, kvety akácie a wistérie
Chuť: agátové kvety, šťavnaté zelené jablká a pekne vybalansovaná kyselinka
Perlenie: jemné a dlhé
Giusti Asolo Prosecco Superiore DOCG Extra Dry je extra suché prosecco (talianske biele perlivé víno) s kontrolovaným a chráneným pôvodom. Vyrába sa z najlepších strapcov hrozna odrody Glera z vinohradu Aria Valentina (vinohradnícka oblasť Veneto – hornatá časť pohorí Montello a Asolo, Nervesa della Battaglia, Taliansko). Výborne sa hodí ako aperitív, ale aj k jedlu. Je to dobrá voľba pre akúkoľvek dôležitú udalosť.
Perlenie: primerane prchavé, jemné a pretrvávajúce
Farba: svetlá slamovo žltá so zelenkavými odleskami
Buket: intenzívny a ovocný s tónmi žltých jabĺk a citrónov, kvetinové tóny wistérie a agátových kvetov
Chuť: svieža, dobre štrukturovaná, na jazyku príjemne harmonická s dobre vyváženou sladkosťou
Podávajte vychladené na teplotu 6 - 8 °C. Skladujte na chladnom mieste, mimo dosahu slnečného svetla a zdrojov tepla.