Providence 2021 + Gin Sul zadarmo
Jedinečný rum Providence 2021! V raji cukrovej trstiny na Haiti sa stretol taliansky fľašovateľ Velier, ktorý pod vedením milovníka rumu Lucu Gargana spolu s La Maison du Whisky a rodinou Barbancourt-Linge (potomkovia slávnej rumovej dynastie Barbancourt) snívali o vlastnej pálenici v roku 2018. Distillerie de Port au Prince oživuje tradičné metódy a techniky a vyrába tie najlepšie destiláty z cukrovej trstiny Providence - s rešpektom k pôde, poľnohospodárstvu a ľuďom.
Providence 2021 sa vyrába zo sirupu starobylej aromatickej odrody cukrovej trstiny Cristalline. Tú ekologicky pestuje Michel Sajous v Saint-Michel de l'Attalaye. K výraznej aróme prispieva aj fermentácia s rôznymi kvasinkami. Podľa haitskej tradície, dvakrát destilovaný v medenom Müllerovom destilačnom prístroji, dozrieva haitský čistý rum tri roky v bývalých, čerstvo vypálených a opakovane naplnených a vyprázdnených sudoch z liehovaru - ako aj v ex-bourbon sudoch a bývalých sudoch z kultového „strateného liehovaru“ Caroni.
Účinok? Živý profil, v ktorom sa pražená cukrová trstina a vlašské orechy stretávajú s kandizovanými citrusovými plodmi, zázvorom a vanilkovým pudingom, než sa všetko skončí jemne, dlho a komplexne.
Fľaše sú plnené s obsahom alkoholu 52 % s objemom 0,7 l a sú dodávané v darčekovom kartóne.
Prichádza závan z Portugalska! Preneste sa mysľou na divoké pobrežie Vincentina a vychutnajte si osviežujúci Gin Tonic na rozpálenom slnku. Botaniky pochádzajúce z Portugalska a destilácia v slávnej nemeckej destilérke v Hamburgu. To je Gin Sul.
Borievkový destilát vzniká v malom, ručne robenom, medenom destilačnom zariadení. Všetky alkoholické pary v ňom, musia prejsť cez kovové sito, v ktorom sú bylinky.
Studená, číra a mäkká voda z Lüneburgského vresoviska, portugalské citróny o veľkosti grapefruitu, borievka, čerstvý rozmarín, a olejnatá živica z bylinky cistus (skalná ruža) robí GIN SUL výnimočným. Nádych portugalského atlantického pobrežia sa plní do typických fliaš z bieleho ílu, ktorá gin chráni pred svetlom a teplom.


