Tvorca tohto rumu, Faubert Casimir, pokračuje prácou, ktorú začal jeho otec Duncan v roku 1979. V haitskom Baraderes pestuje 50 ha nehybridných, mäkkých, bielych a červených druhov havajskej cukrovej trstiny. Každá z týchto trstín sa zbiera až v momente úplnej zrelosti. Pri procese fermentácie potom do čistej cukrovej trstiny tradične pridáva aj lístky citrónovej trávy, škoricu a niekoľko kúskov zázvoru. Klasická a bohato prekypujúca chuť jeho agricole rhumu Clairin Casimir vám na okamih umožní vychutnať si dobovú atmosféru spred 200 rokov. Vyrábané v malých množstvách s bohatou vôňou a dobre vyvážený chuťovým profilom s minerálnymi a medicínskymi podtónmi.
Vôňa: prekypujúca, zázvor, škorica, trstinová šťava
Chuť: broskyne, hrušky, korenie, opojne kvetinová
Záver: rastlinný, cukrová trstina, ruže, brečtan





