Angostura 1824 je prémiový blend trinidadského rumu z dielne House of Angostura – spoločnosti so silnou tradíciou destilácie od roku 1945, súčasťou skupiny Campari Distiller - The Liquor Expert. Jeho názov odkazuje na rok 1824, kedy lekár Johann Siegert vyvinul legendárny angosturský bitters, predchodcu dnešnej firmy.
Rum je starostlivo zložený z minimálne 12-ročných destilátov, ktoré zreli v sudoch po americkom bourbone. Po blendovaní sa rum znova stáča a plní pri sile 40 % ABV.
Proces výroby začína fermentáciou melasy počas 48 – 72 hodín, nasledovanou kontinuálnou destiláciou v kolónových systémoch priamo v destilérii na Trinidade. Zrenie prebieha v tropickom podnebí po dobu aspoň 12 rokov, v dôsledku čoho rum získava komplexné tóny a charakteristický tmavý bronzovo-jantárový farebný odlesk.
V aróme nájdete melasa, vanilka, med, korenie, sušené ovocie, kakao a náznaky tropického ovocia a citrusovej kôry.
V chuti má rum stredne až plné telo s tónmi čokolády, pomarančového džúsu, kávy, orechov a medu, ktoré sú dobre zaoblené a harmonické. Záver je dlhý, hladký, s jemnou sladkosťou, čokoládovým a korenistým dozvukom.
Rum 1824 je vlajkovou vlajkou Angostura – oficiálny „flagship rum“, cenovo dostupnejší než limitované edície ako 1787 alebo 1919. Master blender osobne vyberá sudy pre blend, aby dosiahol rafinovanú komplexitu.





