Set Portofino Gin + Portofino Dry Gin La Penisola
Portofino Dry Gin La Penisola je limitovaná edícia pripravená tradičným kvalifikovaným London Dry spôsobom – všetky botanické ingrediencie sa destilujú naraz vo veľkom medenom kotlíkovom destilačnom zariadení (pot still). Značka navyše využíva aj vákuovú destiláciu na zachovanie jemnej, aromatickej zložky rastlín.
Pri balení dbá na udržateľnosť – etikety sú z recyklovaného bavlneného odpadu a uzávery obsahujú 35 % recyklovaného plastu.
Gin obsahuje 10 starostlivo vybraných botaník, vrátane výnimočného borovicového ihličia z miestneho pobrežia, ktoré vdýchnu esenciu Stredozemného mora. Receptúru dopĺňajú klasické tóny borievky, citrónu, grepu, mandarínky, ruže, rozmarínu, šalvie, majoránú a bobkového listu, ktoré vytvárajú sviežu herbálnu a citrusovú symfóniu.
Nádych vône tvorí zelená, balzamická borovica s jemnou citrusovou iskrou – grep, borievky, citrón a mandarínka, podložené decentnou ružovou kvetinou a bylinnými tónmi.
Chuť je hladká, teplá a guľatá – kombinácia borovicových tónov s citrónmi a jemne prekrývajúcim sa grepom. Podklad zabezpečujú bylinky ako rozmarín, majorán a šalvia, pričom ruža dodáva jemné tóny kvetiny. Záver je pomerne dlhý a sviežo citrusový.
Fľaše sú plnené s obsahom alkoholu 43 % s objemom 0,5 l.






Preneste sa na voňavé pobrežie talianskej Ligúrie do rybárskej dediny Portofino. Malebná dedina s pestrofarebnými domčekmi a tyrkysovým morom bola inšpiráciou pre vytvorenie oceneniami overeného talianskeho ginu Portofino Dry Gin.
Portofino Dry Gin obsahuje až 21 botaník, každé dôsledne vybrané pre svoje prirodzené aromatické vlastnosti. Nájdete medzi nimi miestne borievky, citróny, levanduľu, rozmarín, majorán, šalviu, kosatec a ruže dopestované v botanickej rezervácii na kopcoch Portofina. Tie sa tajomne miešajú s lokálnymi ručne zbieranými ingredienciami a spoločne tvoria tajnú receptúru tohto ginu.
Portofino Gin sa vyrába v 2 hodiny vzdialenej starodávnej talianskej destilérke. Pri každej výrobnej dávke sa kombinujú tradičné a inovatívne metódy destilácie - od starej talianskej destilácie metódou copper pot still, ktorá sa používa aj pri výrobe miestneho likéru a grappy až po majstrovsky zvládnutú modernú technológiu za použitia vákua, ktorá uchováva arómu aj tých najdelikátnejších botaník.
Vyrobený a fľašovaný v Taliansku z ingrediencií prírodného pôvodu. Bez pridávania cukru, konzervantov a dodatočných aróm.

















