Jamajský 10-ročný rum Mezan Jamaica 2011 zrie 3 roky v tropickom podnebí na Jamajke a následne 7 rokov dozrieva v Európe. Mezan Jamaica vyzrieva v ex-bourbon sudoch. Rum sa vyrába z melasy a dvakrát sa destiluje v medenej nádobe spoločnosti Forsyth’s. Liehovar sa nachádza v meste Valle Lluidas kde sa vyrobí ročne 90 000 ton cukrovej trstiny.
Mezan dodržiava svoj filozofický koncept „The Untouched Rum“ – žiadne pridané cukry, umelé farbivá ani filtrácia za studena. Rum zrel 3 roky priamo v tropickom podnebí Jamajky a následne 7 rokov kontinentálne v Európe v sudoch po bourbone (first-fill aj refill), čím získal hĺbku aj jemnú farbu.
Vôňa oplýva typickými jamajskými tóny - esterovo bohaté arómy zeleného banánu, líči, čerstvej trávy a korenia, podložené jemným dubom. Chuť je bohato tropická, s hrejivým esterovým základom, kombinujúca banán, exotické korenie a jemné ovocné podtóny.
Najlepšie ho vychutnáte čistý, bez riedenia, aby ste plne ocenili jeho komplexný jamajský charakter a estery.





