Nakúp aspoň za 100 € a získaš mix 3x Mate Mate 0,33l ZADARMO!
Piccini Brunello di Montalcino DOCG ročník 2018 je talianske červené víno vyrobené zo 100 % podielu hrozna odrody Sangiovese Grosso, neskorý ručný zber, vinohradnícka oblasť Montalcino, Taliansko (nadmorská výška 350 m n.m.).
Hrozno pre výrobu tohto vína sa ručne zbiera počas neskorého leta až v momente, kedy dosiahne perfektnú zrelosť, zväčša teda až v októbri. Následne sa necháva fermentovať 10 - 12 dní v tankoch z nerezovej ocele. Komplexné víno, akým je aj Piccini Brunello di Montalcino svoj šarm však následne získava počas zrenia, počas ktorého čerstvo vykvasené víno dozrieva a pomaly absorbuje vône a chuťové tóny z drevených sudov.
Toto červené víno k svojej dokonalosti zrelo až 20 mesiacov v dubových sudoch, ďalšie 4 mesiace v barikových sudoch, následne strávilo 24 mesiacov uskladnené pri kontrolovanej teplote a ďalších 6 mesiacov už záverečne oddychovalo naplnené vo fľaši. Medzi pravých milovníkov vína sa tak dostáva celkovo až 5 rokov po zbere hrozna.
Toto toskánske červené víno sa skvelo hodí k divine a zrelým syrom. Podávajte pri teplote 18 ˚C.
Giusti Amarone della Valpolicella DOCG je talianske červené suché až polosuché víno vyrobené z 80 % hrozna odrôd Corvina Veronese a Corvinone, ako aj z 20 % z hrozna odrody Rondinella, ručný zber, hornaté časti vinohradníckej oblasti Valpolicella Classical, Taliansko.
Na výrobu tohto červeného vína sa zbierajú len tie najlepšie strapce, ktoré sa po zbere najskôr 3 - 4 mesiace sušia v malých košoch, kým nepríde čas na ich 30 - 40 dní dlhé macerovanie a kvasenie v tankoch z nerezovej ocele. Zrie v dubových sudoch 24 mesiacov a ďalších 6 mesiacov dozrieva priamo vo fľaši, kým môže putovať medzi pravých milovníkov vína.
Farba: transparentné granátovo červené víno
Buket: intenzívny s tónmi černíc a sliviek, sušených fialiek a ruží, balzamicové tóny nocino likéru a likéru zo sladkého drievka, vanilka, škorica, mentolové kakao a korenie
Chuť: ľahká a vyvážená s prítomnými, no hladkými tanínmi
Toto červené víno sa výborne hodí k steaku, dusenému mäsu, či zrelému syru.
Podávajte pri teplote 18 - 20 °C.
Odporúča sa odkorkovať toto víno minimálne pol hodiny pred podávaním.
Skladujte na chladnom mieste bez dosahu svetla a zdrojov tepla.
Piccini Brunello di Montalcino DOCG Riserva (ročník 2017) je toskánske červené víno, odroda 100 % Sangiovese, ručný zber, vinohradnícka oblasť Montalcino DOCG, Toskánsko, Taliansko. Víno zrelo celkovo 6 rokov – 36 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch a následne 6 mesiacov vo fľaši.
Vôňa a chuť: pôsobivo koncentrovaná, sušené ovocie, hrozienka, hnedý cukor, plné telo so zrelými tanínmi, množstvo čokolády a kávy
Toto kvalitné červené víno sa znamenite hodí k pečenému mäsu, divine a zrelým syrom. Podávajte ideálne pri teplote 20 °C.