Spearhead
Spearhead je netradičná škótska single grain whisky, zrodená v renomovanej pálenici Loch Lomond Distillery. Vyrába sa z 100 % sladového jačmeňa, ktorý fermentuje približne 92 hodín, čo je netradične dlho. To prispieva k bohatej aróme a ľahkej textúre.
Namiesto tradičných destilačných kotlov je destilovaná v medenom Coffey still. Práve to ju zaraďuje medzi single grain whisky – tento typ whisky neoznačuje použitú obilninu, ale spôsob destilácie. Single grain whisky je jemnejšia, ľahšie pitná a má hladší profil než klasické single malt whisky. Po destilácii whisky zreje v sudoch po bourbone a následne prechádza špeciálnym finálnym zrením 6 mesiacov v sudoch, ktoré sú opražené infračerveným teplom a tradičným ohňom. Toto špeciálne dvojité opálenie prináša do whisky jemnú sladkosť, krémové tóny a výrazný vanilkový charakter.
Spearhead je výbornou voľbou pre tých, ktorí chcú objaviť modernejší štýl whisky. Skvelo chutí čistá, na ľade, s kvapkou vody a v koktailoch, kde vďaka svojej jemnosti krásne vynikne.


