Set 6x Piccini červené víno
Piccini Brunello di Montalcino DOCG ročník 2019 je talianske červené víno vyrobené zo 100 % podielu hrozna odrody Sangiovese Grosso, neskorý ručný zber, vinohradnícka oblasť Montalcino, Taliansko (nadmorská výška 350 m n.m.).
Hrozno pre výrobu tohto vína sa ručne zbiera počas neskorého leta až v momente, kedy dosiahne perfektnú zrelosť, zväčša teda až v októbri. Následne sa necháva fermentovať 10 - 12 dní v tankoch z nerezovej ocele. Komplexné víno, akým je aj Piccini Brunello di Montalcino svoj šarm však následne získava počas zrenia, počas ktorého čerstvo vykvasené víno dozrieva a pomaly absorbuje vône a chuťové tóny z drevených sudov.
Toto červené víno k svojej dokonalosti zrelo až 20 mesiacov v dubových sudoch, ďalšie 4 mesiace v barikových sudoch, následne strávilo 24 mesiacov uskladnené pri kontrolovanej teplote a ďalších 6 mesiacov už záverečne oddychovalo naplnené vo fľaši. Medzi pravých milovníkov vína sa tak dostáva celkovo až 5 rokov po zbere hrozna.
Toto toskánske červené víno sa skvelo hodí k divine a zrelým syrom. Podávajte pri teplote 18 ˚C.






Červené intenzívne talianské suché víno Gattabuia Bolgheri Rosso z Toskánska - Bolgheri. Tvorené z ordôd 70 % Cabernet Sauvignon a 30 % Merlot. Chránené označenie pôvodu.
Víno Bolgheri Gattabuia z Tenuta Moraia je príkladom prispôsobivosti vínnej révy Bordeaux v oblasti Maremma, ktorá viedla k revolúcii v histórii vína. Víno je výsledkom tradičnej macerácie so šupkami a fermentácie. Zrie 12 mesiacov v barikových sudoch, kde sa môže jeho aromatická škála plnme rozvinúť.
Farba: rubínovo-červená
Vôňa: sladké drievko, káva, vanilka
Chuť: jemná, elegantná, hlboká a dlho pretrvávajúca
Piccini Sasso Al Poggio Rosso Toscana IGT je talianske červené víno vyrobené zo výberu najlepších strapcov hrozna pozostávajúceho zo 60 % z odrody Sangiovese, 20 % Cabernet a 20 % Merlotu, vinohradnícka oblasť Toskánsko IGT, Taliansko. Ide o jedno z tzv. “supertoskánskych” vín pomenovaných po jeho mieste zrodu a kolíske väčšiny červených vín – po hornatom Toskánsku s ílovitou a skalnatou pôdou. Odkazuje na to aj názov vína “Sasso al Poggio,” ktorý v preklade znamená kameň na kopci. Víno po vinifikáciu zrelo celkovo 12 mesiacov v dubových sudoch a 4 mesiace vo fľaši.
Vôňa: čierne čerešne, sladké drievko, lesné podložie, minerály a vanilkové tóny dubového dreva
Chuť: hlboká, plná a šťavnatá s ovocným základom, krásne integrovanými tanínmi a dlhým, komplexným, čistým a ťažkým záverom
Ideálne k divine a zrelým syrom. Odporúča sa podávať pri teplote 18 ˚C.
Piccini Collezione Oro Chianti Superiore DOCG (ročník 2019) je talianske červené víno vyrobené z 85 % podielu hrozna odrody Sangiovese a 15 % Merlot, vinohradnícka oblasť Chianti Superiore DOCG, Toskánsko, Taliansko.
Názov kolekcie "Collezione Oro" (v preklade zlatá kolekcia) bol vyhradený pre vína neobyčajnej kvality a perfektnej vyváženosti pochádzajúce z moderného Toskánska. Vášeň, tradícia a know-how sú práve tými kľúčovými ingredienciami, ktoré vinárska značka Piccino využíva pre výroby svojich vín na vysokej umeleckej úrovni.
Pri výrobe tohto vína sa dbá na perfektnú zrelosť hrozna a jeho ochranu pred oxidáciou. Víno sa necháva fermentovať pri kontrolovanej teplote v tankoch z nerezovej ocele za použitia jemných extrakčných techník, ktoré umožňujú získať množstvo chuťových tónov a ľahkých tanínov z hroznových šupiek. Víno následne k plnej dokonalosti zrie 8 mesiacov v betónových nádržiach.
Vôňa: elegantná, komplexná a vrstvená s tónmi sliviek, čiernych čerešní a korenín
Chuť: nadpriemerne vyvážená a kultivovaná s horkastými čerešňami prelínajúcimi sa so sladkými slivkami, koreninami a brusnicami s mimoriadne obľúbenom štýle plnom ovocia
Víno je ideálnou voľbou k pečenému mäsu a syro pecorino. Podávajte pri teplote 18 ˚C.
Piccini Origenes Italicae Primitivo de Puglia je talianske červené víno vyrobené z červeného hrozna odrody 100 % Primitivo, vinohradnícka oblasť Puglia IGT, Taliansko.
Hrozno Primitivo rastie naprieč nádherným juhotalianskym regiónom Apúlia a bolo pomenované po svojej charakteristickej vlastnosti – skorom dozrievaní. Po fermentácii sa na konci výroby víno necháva zrieť 3 mesiace vo veľkým cementových nádržiach.
Vôňa a chuť: výrazne čerešňová zaobalená v čokoláde a klinčekoch, vanilka, kakao
Záver: rozliehavý s tónmi sladkého drievka a fíg
Ideálne víno v kombinácii s opečeným mäsom, divinou a mäsovými omáčkami. Podávajte v širokých pohároch o teplote 18-20 °C.
Piccini Solco Toscana IGT Leggero Appassite je pôvabné červené talianské víno, ktoré je vyrobené z odrody hrozna 50 % Sangiovese, 40 % Cabernet Sauvignon a 10 % Syrah. Vinohradnícka oblasť Toskánsko, Taliansko (nadmorská výška 200-300 m n.m.).
Hrozno prechádza technikou ľahkého sušenia spočíva v znížení obsahu vody v hrozne. Dehydratácia spôsobuje zvýšenie obsahu cukru v hrozne. Po dokončení fermentácie víno odpočíva v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a potom dozrieva vo fľaši.
Dokonale sa hodí k červenému mäsu, divine, syrom a pečienkam. Odporúčame podávať pri teplote 18 °C.
Farba: červená s fialovými odleskami
Vôňa: červené ovocie, čerešne, černice, korenie
Chuť: energická, elegantná, taníny, černice, jahody
Záver: stredne dlhý, korenie, klinčeky, čierny čaj, drevo