Choya Sake je tradičné japonské víno vyrobené z miestnej ryže, ktorá pochádza z prefektúry Nara, Koji kvasiniek a minerálnej vody. Táto kombinácia vytvára výborný nápoj, ktorý prekvapí vôňou a najmä chuťou.
Choya Sake je vyrobené z prémiovej japonskej ryže a kvalitnej vody, fermentované pomocou tradičného postupu s Aspergillus oryzae (koji) a špeciálnymi kvasinkami. Proces prebieha za prísne kontrolovaných podmienok, ktoré zachovávajú čistotu a jemnosť finálneho destilátu.
V chuti vyniká jemne suchý profil s hladkou textúrou a ľahko ovocnými tónmi. Vôňa je decentná, vhodná pre konzumentov, ktorí preferujú menej výrazné nápoje, no zároveň oceňujú sofistikovaný zážitok.
Ryža, prešla veľmi pomalou fermentáciou pri nízkej teplote, vďaka ktorej získalo saké bohatú vôňu. Odporúčame podávať jemne vychladené alebo veľmi teplé pri teplote 7 až 50 °C.
Dokonale sa hodí k tradičnej japonskej kuchyni ako, sashimi, sushi, teppanyaki, sukiyaki a teriyaki.





