Marec - mesiac príbehov!
Marec je mesiacom kníh a teda príbehov. Preto sme sa rozhodli napísať vám príbehy našich obľúbených značiek. Každý týždeň v mesiaci Marec vydáme nový príbeh. Budete si môcť prečítať o značkách:
Papa's Pilar Rum
Sir Edmond Gin
Santos Dumont Rum
The Whistler Whiskey
Rum Papa's Pilar je inšpirovaný Ernestom "Papa" Hemingwayom a jeho milovanou loďou Pilar.
Papa's Pilar je rum, ktorý je navrhnutý tak, aby kombinoval umeleckú formu miešania rôznych medzinárodných rumov s vedou destilácie a spracovania v sudoch, čím zachytáva podstatu svojho menovca - Ernesta Hemingwaya.
Papa's Pilar rumy sa vyrábajú z rôznych druhov rumu, ktoré sa spolu miešajú a dozrievajú. Rumy pochádzajú z oblastí Barbados, Dominikánska republika, Venezuela, Panama a Florida.
Sir Edmond je cenovo dostupný gin, ktorý vám po prvom dúšku zničí všetky predsudky a roztancuje vaše chuťové poháriky svojou neodolateľnou vanilkovou chuťou. Je precízne infuzovaný bourbon vanilkou, ktorá pochádza z ostrova Réunion, kde je pestovaná miestnymi farmármi bez pomoci akýchkoľvek hnojív a pesticídov.
Má výraznú vanilkovú vôňu s tónmi citrusov, korenia a borievok, ktorá vám od úžasu vyrazí dych. Názov ginu pochádza od Edmonda Albiusa, ktorý je priekopníkom metódy rýchleho opelenia kvetov vanilky.
Keď sa povie Santos Dumont, v okamihu spozornejú všetci nadšenci inovácií a vynálezov. A špeciálne fanúšikovia letectva. Názov značky brazílskych rumov Santos Dumont je totiž pevne spätý s jedným z najzaujímavejších vynálezcov Brazílie - Albertom Santosom Dumontom.
Brazílske plantáže sú dodnes najväčšími producentmi trstinového cukru a vlastnené rodinou Santosovcov (pravdepodobne Albertovými príbuznými z matkinej strany). Rum Santos Dumont je podobne ako Alberto, výnimočný a nesie v sebe čosi typicky brazílske. Je známy ako sladký, aromatický a dobre vyzretý rum, ktorého špeciálnou vlastnosťou je, že sa mieša aj z typickej brazílskej cachaçy (destilátu z trstinovej šťavy).
Liehovar Boann Distillery sa nachádza v Drogheda, Co. Meath, v srdci údolia Boyne. Liehovar je súčasťou iniciatívy Origin Green a prevádzkuje uzavretý systém pre vodu, recykluje všetku svoju vstupnú vodu a vytvorené teplo pomáha prevádzkovať baliace linky, reštauráciu, návštevnícke centrum a kancelárie.
Boann je viac ako len whiskey. Inšpiruje sa minulosťou a zbiera poznatky zo súčasnosti, aby vdýchlo nový život starodávnemu írskemu remeslu. Od mletia po rmutovanie, destiláciu, zrenie a plnenie do fliaš, každé elegantné sústo whiskey The Whistler vzniká v tichu jedinečnej rodinnej pálenice. Každá surovina je 100 % prírodná a 100 % lokálna. Každá kvapka vody je čerpaná zo studne v Boyne Valley. Každé zrnko jačmeňa dodávajú domáci farmári.
Na zrenie whiskey si vyberajú len tie najlepšie sudy. Vedieť, čo použiť na zrenie a kedy fľaškovať, čo je kľúčom k tomu, aby whisky The Whistler hrala tými správnymi tónmi.