Na stranu
Filter produktov

Príchod japonskej whisky sa značne pripisuje Masatakovi Taketsuru, ktorý začal svoju whisky púť v roku 1918, keď sa vybral do slávneho duchovného centra alkoholu, ku keltským národom. Jeho rodina mala výrobňu saké, ktorá dodnes funguje, a učila ho schopnosti vyrábať alkohol. Svoje vzdelanie si vylepšil na univerzite v Glasgowe, kde študoval chémiu. Toto a jeho prax v liehovaroch škótskej whisky mu dodali úžasne hlboké vedomosti o výrobe a miešaní. V roku 1920 sa oženil s Jessie Ritou Robertou Cowan a pár žil niekoľko mesiacov v Campbeltowne. Neskôr v ten istý rok odcestovali do Japonska.

V roku 1934 Masataka založil Nikka Whisky a jeho prvý liehovar sa postavil na ostrove Hokkaido a volal sa Yoichi. Táto oblasť sa dobre hodila na výrobu whisky, hoci jej poloha bola vzdialená. V roku 1969 založil druhý liehovar, Miyagikyo Distillery, známy ako Sendai Distillery. Prvé whisky sa predávali ako jednodruhové Sendai Single Malt a potom, kým Nikku nekúpil Asahi Brewery v roku 2001, sa Miyagiko Distillery začala rozrastať, aby vyhovela štátnemu dopytu. Produktová škála Nikka zahŕňa jednodruhové whisky z páru liehovarov, ako aj škálu zmesových whisky.

...zistiť viac skryť
Newsletter