Iba dnes získate 10 % zľavu na všetky nezľavnené rumy od značiek Dos Maderas, Relicario a Matusalem. Stačí zadať kód: ESPANA10 (Neplatí pre Veľkoobchod).
Bourbon je dušou americkej whiskey – destilát s nezameniteľným charakterom, vyrábaný najmä v štáte Kentucky. Podľa zákona musí obsahovať aspoň 51 % kukurice, destilovať sa do maximálne 80 % alkoholu a zrieť v nových, zuhoľnatených dubových sudoch.…
Bourbon je dušou americkej whiskey – destilát s nezameniteľným charakterom, vyrábaný najmä v štáte Kentucky. Podľa zákona musí obsahovať aspoň 51 % kukurice, destilovať sa do maximálne 80 % alkoholu a zrieť v nových, zuhoľnatených dubových sudoch. Práve tieto pravidlá mu dodávajú typickú jantárovú farbu a sladkastú, vanilkovo-karamelovú chuť.
Charakter a chuť bourbonu
Bourbon whiskey vyniká plným, teplým a jemne korenistým profilom s tónmi vanilky, medu, karamelu a praženého dreva. Je menej dymová než škótska whisky, no zato bohatšia a krémovejšia. Skvele chutí čistá, s kvapkou vody alebo na ľade, ale tvorí aj základ legendárnych koktailov – napríklad Old Fashioned či Mint Julep.
Remeslo a tradícia
Každý bourbon nesie podpis svojho regiónu, vody a spôsobu pálenia. Kým niektoré druhy zrejú len pár rokov, prémiové bourbony odpočívajú v sudoch aj desaťročia, vďaka čomu získavajú hĺbku a noblesu. Aj preto je bourbon symbolom amerického remesla, tradície a trpezlivosti.
Ak obľubujete sladšie a jemnejšie tóny, odporúčame preskúmať aj tennessee whiskey, ktorá prechádza filtráciou cez drevené uhlie, alebo rye whiskey, korenistejšiu sestru bourbonu s ostrým, suchším charakterom.
Bourbon je dušou americkej whiskey – destilát s nezameniteľným charakterom, vyrábaný najmä v štáte Kentucky. Podľa zákona musí obsahovať aspoň 51 % kukurice, destilovať sa do maximálne 80 % alkoholu a zrieť v nových, zuhoľnatených dubových sudoch.…
Bourbon je dušou americkej whiskey – destilát s nezameniteľným charakterom, vyrábaný najmä v štáte Kentucky. Podľa zákona musí obsahovať aspoň 51 % kukurice, destilovať sa do maximálne 80 % alkoholu a zrieť v nových, zuhoľnatených dubových sudoch. Práve tieto pravidlá mu dodávajú typickú jantárovú farbu a sladkastú, vanilkovo-karamelovú chuť.
Charakter a chuť bourbonu
Bourbon whiskey vyniká plným, teplým a jemne korenistým profilom s tónmi vanilky, medu, karamelu a praženého dreva. Je menej dymová než škótska whisky, no zato bohatšia a krémovejšia. Skvele chutí čistá, s kvapkou vody alebo na ľade, ale tvorí aj základ legendárnych koktailov – napríklad Old Fashioned či Mint Julep.
Remeslo a tradícia
Každý bourbon nesie podpis svojho regiónu, vody a spôsobu pálenia. Kým niektoré druhy zrejú len pár rokov, prémiové bourbony odpočívajú v sudoch aj desaťročia, vďaka čomu získavajú hĺbku a noblesu. Aj preto je bourbon symbolom amerického remesla, tradície a trpezlivosti.
Ak obľubujete sladšie a jemnejšie tóny, odporúčame preskúmať aj tennessee whiskey, ktorá prechádza filtráciou cez drevené uhlie, alebo rye whiskey, korenistejšiu sestru bourbonu s ostrým, suchším charakterom.