V roku 1896 sa bratia Ernest a Maurice Lasserre z francúzskeho mesta Bordeaux rozhodli vytvoriť vlastnú značku rumu "MOKO". Súrodenci dohliadali na tradíciu výroby a kvalitný výber rumov dovážaných z Martiniku a Jamajky. Zdokonalili techniku destilácie a zrenia,aby vytvorili ten najlepší pôžitok z pitia. MOKO rumy zožali obrovský úspech, získali mnoho ocenení, avšak v roku 1960 kvôli ekonomike, ich produkcia bola zastavená.
V roku 2017 Phillippe Peyrat - priamy potomok Ernesta Lasserre, a jeho deti Clémence a Eduard sa rozhodli oživiť značku MOKO a znovu predstaviť svoje dedičstvo do moderného sveta.
Etikety sú navrhnuté tak, aby pripomínali cestovanie, odpočinok a návrat do 50. rokov minulého storočia. Papierové prekrytie zátky odkazuje na vtedajšie prekrývanie hrdlá fliaš banánovými listami.
...zistiť viac skryť