Set La Hechicera No.1 + Zaya Gran Reserva
Experimentálna séria rumu La Hechicera No.1 Muscat Cask-Finished má za sebou pestrú históriu zrenia v dubových sudoch, ktoré boli až po samý vrch naplnené najlepším muškátovým vínom. Išlo o pozabudnutý experiment, ktorý bol náhodne objavený.
Jeden z majiteľov značky, Miguel Riascos st., kedysi naplnil 16 veľkých barelových sudov po rume svojim obľúbeným muškátovým vínom, aby zistil, čo to s ním urobí. Po 12 rokoch jeho syn Miguel Riascos ml. objavil pri inventúre pozoruhodné víno vynikajúce tónmi vlašských orechov, sliviek a kože, zrejúce pod neúprosne teplým podnebím kolumbijskej Barranquily. Barely s vínom vyprázdnil. Ako býva pri špeciálnych sériach dobrým zvykom, opäť ich použil, aby ich naplnil rumom La Hechicera vo veku 12 - 21 rokov.
Výsledkom je experimentálna limitovaná edícia rumu La Hechicera Muscat ozvláštnená záverečným niekoľkomesačným zrením vo viackrát plnených sudoch - najskôr po rume a potom po muškátovom víne.
História zrenia - profil použitých sudov:
do roku 2003 - v sudoch zrel bourbon
2003 - 2006 - v rovnakých sudoch zrel rum
2006 - 2018 - do týchto sudov bolo umiestnené muškátové víno
2018 - 2019 - do sudov sa opäť vrátil originálny kolumbijský rum La Hechicera
Vôňa: intenzívna, tropické ovocie, grilovaný ananás, zrelé banány a pekanové orechy
Chuť: bohatá a korenistá, slivky, marcipán, vanilka, sušienky
Záver: suchý a nádherne vyvážený s tónmi dubového dreva
Objavte unikátne všestranný rum Zaya Gran Reserva! Prémiový rum hodný vychutnávania všetkými spôsobmi. Má v sebe hĺbku, komplexnosť a trochu tajomna.
Zaya je v mnohých jazykoch a kultúrach pomenovanie pre "triumfálnu ženu". Receptúra rumu Zaya Gran Reserva však ostáva zakrytá závojom tajomna. Vie sa iba to, že ju tvorí precízna zmes 12 raritných rumov z Trinidadu a Tobaga tak, aby verne kráčala v stopách niekdajšieho rumu, ktorý kedysi táto značka vyrábala v Guatemale. Každý z použitých rumov je vyrábaný z panenskej cukrovej trstiny z ostrovov a osobne vyberaný master blenderom Carlom Homerom. Fermentovaná trstinová šťava sa dvakrát destiluje v medených kotloch a následne zrie v stredne opálených bielych dubových sudoch po whiskey a bourbone. Dôsledný proces výroby priniesol rumu Zaya Gran Reserva zapamätateľnú chuť a množstvo zaslúžených ocenení.