Set Foursquare Sovereignty + La Hechicera Serie Experimental No.1 Muscat
Foursquare Sovereignty je najnovší prírastok z dielne Richarda Seala a jeho exkluzívnej rumovej destilérky Foursquare. Ide o devätnásty (Mark XIX) rum z edície Exceptional Cask Selection. Rum bol miešaný v roku 2021 a dostal meno Sovereignty, čo znamená "suverenita" a to práve na počesť významnej udalosti, kedy Barbados prestal sľubovať vernosť kráľovne Alžbete II. a stal sa oficiálne republikou.
Sovereignty je zberateľský rum vytvorený zo zmesi dvoch melasových rumov, ktoré boli destilované pomocou Pot a Column Stills. Prvý rum bol naplnený na 3 roky do ex-bourbon sudov a na záver dozrieval 11 rokov v ex-sherry Oloroso sudoch. Druhý rum zrel dlhých 14 rokov v ex-bourbon sudoch.
Po zmiešaní bol rum naplnený do fliaš s 62 % obsahom alkoholu, bez pridaných farbív, cukru a filtrácii chladom. Vyrobených bolo iba 12 000 fliaš. Pre najlepšie vychutnanie odporúčame podávať pri izbovej teplote bez kociek ľadu a vody.
Farba: mahagónová s červeno-hnedými odleskami
Vôňa: suchý, karamel, pečivo, ovocie, čokoláda, tabak
Chuť: komplexná, citrusy, orechy, korenie, klinčeky
Záver: dlhý, jemne pikantný, škorica, pečivo, karamel






Experimentálna séria rumu La Hechicera No.1 Muscat Cask-Finished má za sebou pestrú históriu zrenia v dubových sudoch, ktoré boli až po samý vrch naplnené najlepším muškátovým vínom. Išlo o pozabudnutý experiment, ktorý bol náhodne objavený.
Jeden z majiteľov značky, Miguel Riascos st., kedysi naplnil 16 veľkých barelových sudov po rume svojim obľúbeným muškátovým vínom, aby zistil, čo to s ním urobí. Po 12 rokoch jeho syn Miguel Riascos ml. objavil pri inventúre pozoruhodné víno vynikajúce tónmi vlašských orechov, sliviek a kože, zrejúce pod neúprosne teplým podnebím kolumbijskej Barranquily. Barely s vínom vyprázdnil. Ako býva pri špeciálnych sériach dobrým zvykom, opäť ich použil, aby ich naplnil rumom La Hechicera vo veku 12 - 21 rokov.
Výsledkom je experimentálna limitovaná edícia rumu La Hechicera Muscat ozvláštnená záverečným niekoľkomesačným zrením vo viackrát plnených sudoch - najskôr po rume a potom po muškátovom víne.
História zrenia - profil použitých sudov:
do roku 2003 - v sudoch zrel bourbon
2003 - 2006 - v rovnakých sudoch zrel rum
2006 - 2018 - do týchto sudov bolo umiestnené muškátové víno
2018 - 2019 - do sudov sa opäť vrátil originálny kolumbijský rum La Hechicera





