Rum pochádzajúci z Guadeloupe, čo je ostrov v Karibiku a je súčasťou súostrovia Malých Antíl. V Karibiku rastie najlepšia cukrová trstina, zo šťavy ktorej je vyrobený aj Karekura Rhum Gold, ktorý sa vyrába tradičnou metódou. Po destilácii musí rum zrieť niekoľko rokov v amerických dubových sudoch po bourbone. Počas zrenia rumu sa vyvinie jeho silný charakter.
Vôňa: akonáhle vlejete Karukera Rhum Gold do pohára, miešajú sa tóny dubu v kombinácii so sladkosťou vanilky a s ovocnou arómou, kde mango a broskyňa ovládajú priestor. Jemné korenisté poznámky poukazujú na silu charakteru rumu Karukera.
Chuť: fantastická chuťová symfónia. Kombinácia duba, pečených banánov s pikantnou príchuťou, ktorej dominujú klinčeky a korenie, prelínajú sa s karamelom, vanilkou a citrusovými plodmi. Ovocné a exotické tóny sú jemné.
Záver: dlhý, mäkký, napriek tomu plný.